ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE GROBNIH MESTA I NADGROBNIH SPOMENIKA

Sadnja cveća na grobu pokojnika, sadnja sezonskog cveća, sadnja zimzelenog rastinjaPozovite nas

Na grobu pokojnika cveće uvek ima svoju ulogu. Kada dolazimo da obiđemo grob pokojnika mi uvek donosimo cveće. Ali kada odemo to cveće neko ukrade, ili se osuši pa grob deluje još lošije. Stoga naša preporuka je sadnja sezonskog cveća na grob pokojnika. Isto tako može da se sade patuljaste forme zimzelenog rastinja, koje će uvek da bude zeleno. Sadnja cveća ne može da se radi napamet. Cveće, oblik forme, boja i sve druge sitnce moraju da se upare da nadgrobnim spomenikom. Da to deluje lepo i sa stilom.

Uslužna sadnja sezonskog cveća, kao i patuljaste forme zimzelenog rastinja.ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE GROBNIH MESTA I NADGROBNIH SPOMENIKA

Sadnja cveća na grobu pokojnika

U NAŠOJ je tradiciji da uvek pomno brinemo o našim najmilijima, kojih više nema, i da što je moguće lepše uredimo njihove večne kuće, to jest grobna mesta. Zato sigurno mnoge interesuje koje bi biljke mogli da posade u tako skučenom prostoru.

Na samom početku moraju biti zadovoljene tri ključne stvari:

- Birati biljke otporne na vremenske ekstreme (suša i hladnoća) i koje traže minimum održavanja (zalivanje i orezivanje).
- Izabrati biljke patuljstog rasta ili pokrivače tla kako ne bi došlo do oštećenja grobne infrastrukture (spomenika, granitne ivice), jer se obično radi o površini od dva do četiri metra kvadratna.
- Napraviti kompoziciju biljaka atraktivnu čitave godine.

Poštujući narodna verovanja, pogotovo na seoskim grobljima, često se sadi žbun ili drvo, koje tek nakon više godina pokaže pravu snagu i napravi problem, to jest neko oštećenje. Na velikim gradskim grobljima ne dešavaju se ovakvi slučajevi budući da postoje projektne službe koje vode brigu o tome.

Problem ćemo najlakše rešiti zimzelenim pokrivačima tla poput puzavičjeg ruzmarina, lavande, hiperikuma i raznim vrstama seduma, koji imaju plići koren i lakše se nose sa sušom i hladnoćom. Dobar izbor je i turski karanfil koji se brzo širi i prilagodljiv je.

Treba izabrati biljke shodno frekvenciji dolaska i obilaska grobnog mesta. Oni koji često posećuju grobno mesto mogu da odaberu i zahtevnije cvetnice, koje su atraktivne a lako se neguju. Takođe, u određenim godišnjim dobima mogu da se naprave dopune, poput sadnje hrizantema u leto, da bi grobno mesto bilo lepo i u jesen.

Nikome ne bih preporučio kombivanje prirodnog i veštačkog cveća, jer se posle prve kiše i nekoliko dana sunca, vidi da je reč o plastičnim biljkama.Čišćenje nadgrobnog spomenika

NEMATE VREMENA DA OČISTITE GROBNO MESTO SVOJIH POKOJNIKA


SVE OKO ČIŠĆENJA I ODRŽAVANJA PREPUSTITE NAMA

Naša misija je da dopremo do svesti ljudi, do odgovornosti prema svojim bližnjima, koji na žalost više nisu među nama. Da se ne zaborave, da im večna kuća bude uredna i sređena. Vreme u kojem živimo, nosi veliko breme, i dosta odricanja, uvek manjak vremena. A želeli biste da odete na grob svojih pokojnika. A tamo vas čeka mnogo posla, jer niko nije dolazio mesecima.

Kada odete tamo, uvek ima da se čisti, riba, sređuje. Jer želite da grobno mesto prosto blista. Zato angažujte našu agenciju koja se profesionalno bavi tim poslom, i mi ćemo to uraditi za vas. Vi sa porodicom odete tog dana, da odate počast pokojnicima, zapalite sveću, malo postojite i ćutite. I biće Vam lakše.

MI SMO MLADA I PERSPEKTIVNA FIRMA


UKAŽITE NAM POVERENJE, NEĆETE SE POKAJATI...

Kao takvi fokusirali smo se na Novo Bežanijsko groblje, kao i Groblje u Surčinu. Trenutno ispitujemo tržište, pravimo ankete, razgovaramo sa ljudima, tražimo rešenja. Da li našem čoveku treba ovakva vrsta usluge ili ne. Stoga nas kontaktirajte, dajte nam sugestije, savete, pomoć, da idemo u pravom smeru. Pomozite nam da napredujemo, da konstantno razvijamo svoje ideje, da zapošljavamo nove radnike, da nam groblja budu kao apoteke. Da se ne stidimo pred drugima, jer ne umemo da brinemo o večnoj kući naših predaka. Zato dopustite da zajedno uradimo, i sprovedemo ideje, da naši pokojnici mirno spavaju.


ZAŠTO IZABRATI NAŠE USLUGE

Mi garantujemo za sve naše usluge, vodimo računa o svakom detalju

Kako nas angažovati?

Prvo nas pozovite ako ste zainteresovani za naše usluge

Posle razgovora sa nama, potpuno besplatno dolazimo do grobnog mesta, uradimo detaljan pregled, vi odaberete jednu od usluga koje vam ponudimo. Naravno i naše iskustvo će vam pomoći u tome. Prvo se definišu datumi, kao i vrsta usluge koju želite da se radi. Potpisuje se godišnji ugovor: vi kao klijent i mi kao firma.

Posle potpisivanja ugovora definiše se način plaćanja, na godišnjem nivou. Dal klijent hoće odjenom u celosti da uplati uslugu,ili da u ratama isplaćuje. Naravno sve uplate se vrše na naš dinarski račun, ili na devizni ukoliko klijent živi u inostranstvu.

Naše usluge i cene se odnose na jedno grobno mesto. Za porodične grobnice se posebno formiraju cene zavisno od veličine.
Usluge mogu da se spajaju. Sve će da bude fakturisano kako u ugovoru piše.

Ali naravno uvek ćemo uz izvršenu uslugu, nešto i mi dodatno uraditi što nije definisano ugovorom. Toliko Vam dugujemo.
Paljenje sveća je naša obaveza i nju nećemo uračunavati u uslugu.

Stoga ne čekajte ukoliko ste se već odlučili na naše usluge, ukoliko vas je naša ideja privukla. Pogledajte naše usluge, kao i cene usluga. Dobro ih pročitajte, i odlučite.

Nadamo se uspešnoj dugogodišnjoj saradnji!